WEDSTRIJD ZVC United Tongeren - FC Dynamic Houthalen  6 - 1  (3-0)

DATUM 19-11-2010  21:30

DOELPUNTEN

VERSLAG Na onze mooie overwinning thuis tegen Defra Cars Grace-Hollogne, moesten wij ons opmaken voor de moeilijke uitwedstrijd tegen ZVC United Tongeren. Onze tegenstander is een grote naam in het futsal, vermits ze een verleden hebben in de hoogste afdeling. Vorig seizoen verloren wij in Tongeren, het was dus afwachten wat het dit keer zou worden. Wij begonnen als de betere ploeg aan de wedstrijd en kregen in de Eerste Vijf minuten maar liefst Drie open kansen, maar vandaag wilde het niet lukken voor ons. De thuisclub kon wel scoren na 7 minuten via Buys N en even later kon naamgenoot Buys D nog eens Twee keer scoren voor de rust 3 - 0 en dan weet je dat het bijna onmogelijk is om terug te komen.

Het zelfde beeld in de Tweede helft wij gingen op zoek naar een doelpunt maar het was weer de thuisclub die kon scoren dit keer via Clerinx K 4 - 0. Maar ondanks deze achterstand bleven wij vele kansen creeren en konden wij halverwege de Tweede helft via Porco Sandro aansluiten 4 - 1. Even later konden wij zelfs de 4 - 2 scoren maar de scheidsrechter zag spijtig genoeg niet dat de bal over de lijn was. Hierdoor waren onze spelers even niet alert en kon de thuisclub 5 - 1 scoren via Lambrigts K. Het is een zeer groot verschil als je op 4 - 2 kunt komen in plaats van 5 - 1 maar het geluk was niet aan onze zijde vandaag. Net voor het einde kon Clerinx K nog de eindstand vastleggen op 6 - 1. De score is een beetje overdreven na een wedstrijd met vele kansen die wij niet konden benutten, dus zeg maar een offday voor ons vandaag.

Voor ons is dit de Eerste nederlaag van het seizoen, we wisten al langer dat we eens zouden verliezen maar hadden nooit verwacht dat die Eerste nederlaag er pas zou komen in November. Voor ons is dit zeker gaan ramp, uiteraard verlies je nooit graag maar wij kijken nog steeds vol trots naar wat wij allemaal al gepresteerd hebben dit seizoen als nieuwkomer in Derde Nationale.